Gıda Teknisyeni Ne İş Yapar?

Tarım ve Gıda Bilimleri Teknisyeni ne iş yapar

Tarım ve Gıda Bilimleri Teknisyeni Nedir?

Gıda teknisyeni, gıda üretiminin tüm alanlarında çalışmaktadır. Hayvan yetiştiriciliğine yardımcı olurlar ve çiftlik hayvanlarında hastalıkları önlemenin ve iyileştirmenin yollarını bulurlar.

Ayrıca, milyonlarca insan tarafından yenen gıdaları üretmek ve taşımak için kullanılan paketleme, kalite kontrol ve teknolojinin geliştirilmesine de yardımcı oluyorlar!

Bir tarım ve gıda bilimi teknisyeninin çalışabileceği birçok farklı gıda üretimi alanı vardır.

Birçoğu tüketim için yetiştirilen hayvanlarla çalışır. Bu tür bir teknisyen, ineklerin, tavukların, hindilerin, domuzların ve diğer birçok hayvan türünün sağlığını ve ömrünü iyileştirmenin yollarını bulur. Hastalıklar için aşılar ve tedaviler yaratmanın yanı sıra kesim yöntemlerini ve hayvansal ürünün taşınmasını ve korunmasını iyileştirmeye çalışıyorlar.

Diğer tarım ve gıda bilimi teknisyenleri, öncelikle ekinlerle çalışır. Amaç sadece verimi değil aynı zamanda bitkinin kalitesini de iyileştirmektir.

Bitkilerin kendilerinin yanı sıra mahsul üretimini engelleyebilecek veya yardımcı olabilecek hava, toprak koşulları ve zararlıları incelerler. Bu tür teknisyenler ayrıca aşırı veya evcilleştirilemeyecek yerlerde hayatta kalabilecek tarım sistemleri yaratmaya çalışmak için bitkilerin genomlarını da inceler.

Gelişmiş teknoloji ve kalite kontrol de bu kariyerin hayati yönleridir. Tarım ve gıda bilimi teknisyenleri, gıdaları daha uzun süre taze tutmak için koruyucu ve katkı maddelerini kullanmanın yeni yollarını araştırır ve bulmaya çalışır.

Üzerinde çalıştıkları ürünlerin Gıda ve İlaç İdaresi düzenlemelerine ve standartlarına uygun olmasını sağlamaktan sorumludurlar. Bu, çalışma alanları hakkında testler yapmayı ve raporlar derlemeyi ve temiz ekipmanla güvenli bir iş yeri sağlamayı içerir.

Ziraat ve Gıda Bilimleri Teknikerinin iş yeri nasıldır?

Birçok tarım ve gıda bilimi teknisyeni bir laboratuvarda çalışmaktadır. Saatler, deney veya çalışmanın türüne bağlı olarak standart sekiz saatlik bir iş gününden daha düzensiz bir programa kadar değişir.

Bununla birlikte, çevre bilimleri ve koruma alanında çalışanlar da dahil olmak üzere bu alandaki birçok teknisyen, açık havada ve genellikle uzak koşullarda çalışır. Tüm dünyada ve her mevsim bitki örtüsünün etkilerini ve büyüme oranlarını incelerler.

Laboratuvardaki tarım ve gıda bilimi teknisyenleri, hassas ve gelişmiş makinelerle çalışır. Ayrıca bilgisayarlarla ve diğer hassas laboratuvar ekipmanlarıyla çalışırlar.